Πρόσωπο της εβδομάδας

12 Δεκέμβριος 2012
Πρόσωπο της εβδομάδας

Η φωνή της προκαλεί σεβασμό σε μουσικούς από όλο τον κόσμο. Το όνομά της "μιλά" για τη Βουλγαρία εδώ και πολλά χρόνια. Έχει τραγουδήσει στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα, έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα της όπερας παγκοσμίως. Η Ράϊνα Καμπάιβανσκα είναι ένα μεγάλο όνομα αναγνωρισμένο από τους κορυφαίους μουσικούς του προηγούμενου και του τωρινού αιώνα. Ο Λουτσιάνο Παβαρότι έλεγε: Η Τόσκα του παρελθόντος ήταν η Μαρία Κάλλας, η Τόσκα των ημερών μας - η Ράινα Καμπαϊβάνσκα.

Για το έργο της η κα Καμπαϊβάνσκα έχει βραβευτεί αμέτρητες φορές, για τη συμβολή της στην προώθηση του πολιτισμού και της μουσικής έχει τιμηθεί με υψηλούς τίτλους διάφορων χωρών.

Γεννήθηκε στο Μπουργκάς πριν 78 χρόνια, σπούδασε στη Σόφια, έπειτα στην Ιταλία όπου ζει και σήμερα. Εδώ και χρόνια γυρνά ξανά και ξανά στην πατρίδα της αναζητώντας νέα ταλέντα της Βουλγαρίας και υποστηρίζοντάς τα με διεθνείς υποτροφίες, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων αποτελούν δική της προσωπική προσφορά. Η ίδια μιλά με ιδιαίτερη συγκίνηση για τα νέα παιδιά της πατρίδας της η οποία εξακολουθεί να γεννά ξεχωριστά ταλέντα.

Συνεργάζεται με το Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, στο οποίο οργανώνει masterclass. 

Η ιστοσελίδα της τραγουδίστριας είναι http://www.rainakabaivanska.net/