Πρόσωπο της εβδομάδας

26 Ιανουάριος 2013
Πρόσωπο της εβδομάδας

Είναι ο καλύτερος Βούλγαρος τενίστας όλων των εποχών. Η πρόσφατη συμμετοχή του στο τουρνουά στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας τον εκτόξευσε στην 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. 

Ο Γκριγκόρ γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1991 στην πόλη Χάσκοβο της Βουλγαρίας. Πιάνει τη ρακέτα για πρώτη φορά στην ηλικία των 5 ετών. Τα πρώτα χρόνια προπονητής του είναι ο πατέρας του. Έπειτα συνεχίζει την προετοιμασία του για το μεγάλο τένις στο Παρίσι, στη γνωστή Σχολή του Πάτρικ Μουράτογλου. Ως έφηβος, το 2008 ο Ντιμιτρόφ κερδίζει τους τίτλους του Wimbledon και του US Open. Μετά τη νίκη του στην Αμερική γίνεται ο υπ` αρ. 1 τενίστας στους εφήβους στον κόσμο. 

Σήμερα ο Γκριγκόρ παίζει με τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου τένις. Στο τουρνουά στο Μπρίσμπεϊν έχασε στον τελικό από τον Άντι Μάρεϊ. Το 2011 εντυπωσίασε στο Wmbledon σε έναν εξαιρετικό αγώνα τεσσάρων σετ κατά του Γάλλου Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά. 

Γνωστοί βετεράνοι τενίστες τον συγκρίνουν με τον Φέντερερ. Ο John McEnroe λέει για τον Βούλγαρο: Για αυτό το αγόρι δεν υπάρχουν όρια! Έχει γεννηθεί για να παίζει τένις!