Το πρόσωπο της εβδομάδας

25 Μάρτιος 2013
Το πρόσωπο της εβδομάδας

Γεννήθηκε το 1978 σε οικογένεια ζωγράφων. Μεγάλωσε στη Βάρνα όπου τελείωσε Λύκειο με κατεύθυνση Σχεδίου Μόδας. Συνέχισε με σπουδές στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Σχεδίου Μόδας στο Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο στη Σόφια.

Πιο σημαντικά σκαλοπάτια της καριέρας της ως σχεδιάστρια η Μαρίνα χαρακτηρίζει τη συνεργασία της με  το TotallyErrected, γνωστό στούντιο μόδας στη Σόφια, καθώς και το σχεδιασμό θεατρικών κουστουμιών για μια σειρά παραστάσεις σε θέατρα της πρωτεύουσας. Το μεγαλύτερο πάθος της είναι ο κινηματογράφος και ο σχεδιασμός κουστουμιών για έργα του σινεμά είναι κάτι το οποίο τη συναρπάζει. Ξεχωρίζει η πρόσφατη συνεργασία της με την Alexandra Byrne– νικήτρια  Όσκαρ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των γυρισμάτων της συνέχειας της χολιγουντιανής ταινίας “300”.

Το 2012 η Μαρίνα Πρόϊκοβα δημιούργησε δικό της brand- MARKA. Η ιδέα της για πολυτελή πρακτικά φορέματα κερδίζει όλο και περισσότερες υποστηρίκτριες. Στο σχεδιασμό τους η Μαρίνα αναζητά τη γραμμή η οποία κάνει το γυναικείο σώμα όμορφο ακόμα και όταν αυτό δεν έχει τις τέλειες αναλογίες.